Taiteilija: Jenni Juopperi 
Tekovuosi: 2021
Tekniikka: Valokuvamanipulaatio 

Hiljainen valaistu työpiste, sotkuinen pitkän päivän töiden jäljiltä. Maa ulkona on luminen ja kuu valaisee maisemaa. Näkymä on tuttu, mutta jokin tuntuu olevan… pielessä? Oliko maisema aina noin luminen? Oliko kuu aina noin lähellä? Olisi voinut vannoa, että huoneessa näkyi jotain… 

Kuva puutasoisesta pöydästä, jonka taso on osittain nostettu nousevaan kulmaan. Pöydän tasolla on tyhjiä papereita, tyhjä taitettu avonainen vihko, sinisiä maalitahroja, pensseleitä, lyijytäytekynä, pyyhekumi ja punainen muovikuppi. Esineet ovat sekalaisesti aseteltuna ja taso on valaistu ylhäältä. Taka-alalla pöydän edessä on sälekaihtiminen ikkuna, jonka läpi näkyy öinen luminen maisema. Ikkunan läpi taivaalla näkyy kuutamo, joka on normaalia vähän isompi ja kuu heijastuu useampaan kertaan himmeämmin alkuperäisen kuun molemmilla puolilla. Ikkunassa näkyy lunta ja kuuta vasten oksia. Ikkunalaudalla on jatkoroikka ja se on täynnä johtoja. Kuvan etualalla olevassa pöydässä, kupin sisällä, papereissa, ikkunan kehyksessä ja ikkunalaudalla on harmaita piirtojälkiä, jotka muistuttavat muodoltaan oksia.
© 2021 Jenni Juopperi
Kuva taideinstallaatiosta, joka koostuu pöydästä, johon on piirretty (Un)Familiar / Tuttu Tuntematon -työn tyylisesti oksamaisia viioja pyötään ja pöydällä olevaan paperiin. Pöydällä on punainen muovikuppi, jonka sisällä on samoja viivoja, ja pöydällä on kolme sivellintä, pyyhekumi ja lyijykynä.
Kuva näyttelyssä paikan päällä olevasta taideinstallaatiosta, jonka taiteilija on tehnyt kuvamanipulaatiotyön pohjalta.
© 2021 Jenni Juopperi
Skip to content