Taiteilija: Ada Alhonen
Tekovuosi: 2021
Tekniikka: Sekatekniikka

Ahdistuneisuus omasta kehosta. Syömishäiriö. Ahmiminen. Nämä ahdingon tuntemukset kumpusivat kehostani tätä kuvaa luomassa. Kuuntelin samalla ”Void” nimistä metallikappaletta.

Olen yrittänyt koko elämäni pyrkiä tiettyyn painoon, ja laihdutus on ollut pakkomielle jo lapsesta asti. Sairastin anoreksiaa lukiossa, kunnes valmistuin ja lihosin oikein kunnolla. Lihosin ja lihosin, kunnes minulle tuli psykoosi ja näin pelkkiä painajaisia. Pelkäsin lihomista niin paljon. Ahmin niin paljon ruokaa monta vuotta putkeen, ja ruoka hallitsi elämääni. Ahmin jauhoja, monta leipäpussia, spagettia, sokeria ja kaikkea siltä väliltä, monen kilon edestä kerrallaan. Pahimmillaan tein näin joka päivä monta kuukautta putkeen.

Pelkään lihoamista. Pelkään edelleen. Olen pelännyt koko elämäni.

Pidän lihavuutta ja pyöreyttä ERITTÄIN kauniina ja terveellisenä, kyse ei ole ulkoisista tekijöistä millään lailla.

Kyse on omasta fyysisistä tuntemuksista. Kuin olisin ahtaassa paikassa. Vaikka olenkin normaalipainoinen. Silti tuntuu koko ajan siltä etten pysty elämään kunnolla omassa vartalossani. TÄMÄN PITÄÄ LOPPUA

Mutta kuinka?

Ruoka on hallinnut elämääni liian kauan. Haluan päästä siitä irti, mutta se on hirvittävän vaikeaa, kun tuntuu että happi loppuu.

Mustavalkoinen teos ahdingossa olevasta nuoresta naisesta.
© 2021 Ada Alhonen
Skip to content