Bielikova Liliia

Hei! 

Olen Liliia Bielikova, 21-vuotias Ukrainalainen, Kiovasta. Olen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Lapin Ammattikorkeakoulussa kuvataidelinjalla.

Taiteeseen heräsi kiinnostus jo varhaisessa iässä. Kaikki alkoi pienestä, kun isä piirsi hevosia ja jätti heidät kaljuiksi, jotta voisin piirtää heille hiukset ja hännän. Taidealaan syventyminen alkoi nuoruusiässä, piirettyjen elokuvien ja videopelejen myötä. Nyt olen kiinnostunut pelialaan ja siihen liittyviin taiteellisiin suuntauksiin, kuten konseptitaide, 3D-taide, betatestaaja ym.

Taide on minun tapa ilmaista omaa maailmankatsomusta. Taide on jotain, joka on aina inspiroinut minua eikä koskaan jättänyt välinpitämättömäksi. Jo varhaisesta iästä lähtien löysin itsestäni halun olla luova, luoda jotain ainutlaatuista ja kaunista. Maalit, siveltimet, muodot ja viivat – kaikki tämä houkuttelee minua maagisesti ja saa minut löytämään uusia puolia mielikuvituksestani.

Taiteilija on henkilö, joka osaa nähdä kauneuden yksinkertaisissa elämän hetkissä. Osaa välittää tunteitaan ja ajatuksiaan pinnalle. Taiteilijana oleminen tarkoittaa minulle olla vapaa, ilmaista itseä ja jakaa sisäinen maailmasi muiden ihmisten kanssa. Kyky kuvata kankaalle sitä, mitä ei voi ilmaista sanoilla, tekee taiteesta hämmästyttävän.

Taiteilija on tutkija, joka etsii jatkuvasti uusia tapoja ilmaista ajatuksiaan. Taiteessa en pelkää kokeilla, jättää jälkiä kasvunsa ja kehityksensä polulle. Jokainen maalaus on minulle mahdollisuus avautua maailmalle, jolloin maailma avautuu minulle. Maalattaessa uppoudun maailmaani, jossa ei ole rajoituksia, jossa ajatukseni ja tunteeni kimaltelevat vapaasti kankaalla.

Taiteen avulla voin olla oma itseni, avautua kokonaan ja jakaa tunteitani taiteen kautta. Haluan luoda teoksia, jotka irrottavat osan näkemyksestäni maailmasta ja koskettavat ihmisten sydämiä.