Ranta-Knuuttila Jarno

Olen Jarno Ranta-Knuuttila ja opiskelen tällä hetkellä kuvataiteilijaksi Lapin ammattikorkeakoulussa. Olen syntynyt Utsjoella vuonna 1992 ja asun Torniossa. Valmistuin 2017 Saamelaisalueen Koulutuskeskuksen media-alan osaajaksi ja samalla suoritin media-alan ammattitutkinnon.

Olen lapsesta asti harrastanut piirtämistä ja nyt aikuisiällä olen ottanut taiteellisen ilmaisun elämäntehtäväkseni. Luon taidetta, joka on hyvin tunteellista ja ilmeikästä, koska haluan kiinnittää katsojien mielenkiinnon mahdollisimman pian, sillä se motivoi ihmisiä tutkimaan teoksiani syvemmin.

Tällä hetkellä piirtäminen, maalaaminen sekä valokuvaaminen ovat päämäärällisesti minun tapojani ilmaista itseäni taiteellisesti, mutta tulevaisuudessa tulen laajentamaan taiteellisen osaamiseni palettia.

Mielestäni taidetta pitäisi mahdollisimman monen päästä nauttimaan ja siksi pyrin teoksillani avaamaan taiteiden tunnerikasta universumia koko maailmalle. Haluan myös tuoda jotain omaperäistä ja samalla rajoittaa itseäni voimavarallisesti, sillä uskon rajoitusten rikastavan luovuutta.

Taide rohkaisee minua ajattelemaan erilaisia asioita ja perspektiivejä, mitä minusta jokaisen ihmisen tulisi tehdä, sillä ennen kuin toimit, ajattele. Minun suurimpina inspiraationi lähteinä toimii energinen ja tunnelmallinen musiikki, animaatioelokuvat, videopelit, underground–taideliike sekä 60–80-luvun sarjakuvataide.

”Elä tässä hetkessä, älä anna periksi, ole päättäväinen, pidä huoli itsestäsi ja anna kaikkesi.”