Rautio Neea

Olen pohjoisen kasvatti, kunnes nuorena aikuisena muutin Suomen pääkaupunkiin. Nyt olen 29-vuotias kuvataiteilijaopiskelija ja asun Karungissa. Olen työurallani toiminut somistajana, puvustajana ja graafikkona. Näistä ammateista saamaani oppia hyödynnän kuvataiteessani oman persoonani ja arvojeni lisäksi.

En koe eri visuaalisia elementtejä eriarvoisina niiden kokojen tai muotojen vuoksi. Olipa kyseessä sitten postikortti tai pilvenpiirtäjä, niiden arvo on visuaalisessa mielessäni sama, ja niiden käyttömahdollisuudet ovat samat. Edellistä lausetta on hankala pukea sanoiksi, mutta toivon taiteeni selittävän ajatukseni paremmin tulevaisuudessa. Taiteeni pohjautuu tasa-arvon korostamiseen, yhteiskuntaan ja ihmisyyteen visuaalisin keinoin. 

Opiskelen ensimmäistä vuotta Lapin ammattikorkeakoulussa ja työskentelen tällä hetkellä grafiikan ja valokuvan yhdistelmällä. Tätä yhtälöä haluan jatkossakin kehittää. Toivon myös käyttäväni omia maalaus- ja piirros töitäni digitaalisessa taiteessa. Lisäksi haluan päästä hyödyntämään enemmän muodon voimaa ja työskentelemään animaation parissa.