Taiteilijat

Aura Koskinen

Minulle kuvataide on luonnollinen ja ilahduttava keino olla tekemisissä ympäristöni kanssa ja tapa kommunikoida. Siksi toivon voivani tulevaisuudessa hyödyntää tätä kiinnostusta jollain mielekkäällä ja muille antoisalla tavalla.

Tekniikkani tai ilmaisutapani ei ole vakiintunutta, pidän monipuolisuudesta, mutta viehätyn yleensä aina sattumanvaraisuudesta ja epätasaisesta jäljestä. Pääasiassa teen kuvia käsin, piirtämällä tai muussa muodossa, mutta opintojen aikana olen tutustunut myös kameraan.

Digitaalisesti olen piirtänyt jo pitkään, ja siispä tällä hetkellä minua kiinnostaa viedä sitäkin tekemistä johonkin erilaiseen suuntaan.


Emmi Kähkönen


www.emmikahkonen.com

Olen Helsingistä kotoisin oleva ammattivalokuvaaja sekä kuvataiteilija. Kuvataiteessani tutkin erityisesti ihmisen ja eläimen vuorovaikutussuhteita sekä identiteetin ja aikuiseksi kasvamisen teemoja suhteessa elinympäristöön. Valokuvan lisäksi käytän tekniikoina maalaamista sekä digitaalista kuvankäsittelyä.


Emmi Mällinen

Olen Oulusta kotoisin oleva taiteilijanalku. Teen pääasiassa taidetta digitaalisesti, mutta tykkään myös maalata akryyleillä. Tykkään tehdä myös paljon erilaisia tyylikokeiluja. Olen yrittänyt rakentaa omaa tyyliäni vuosien varrella ja olen mielestäni menossa hyvään suuntaan. Tavoitteeni taiteilijana on luoda töitä, jotka herättäisivät katsojissa tunteita ja ajatuksia. Haluan tuoda myös omat tunteeni töissä esille mahdollisimman hyvin. Tunnelman luominen töissäni on minulle tärkeää. Lempiasiani piirtää ovat erilaiset hahmot, ihmiset, kasvit ja maisemat.


Erik Taberman

Työskentelen pääasiassa digitaalisesti maalaten. Käytän töissäni usein pohjana 3D-malleja ja höystän töitä valokuvista napatuilla yksityiskohdilla ja tekstuureilla. Suunnittelen tulevaisuudessa työskenteleväni videopelialalla konseptitaiteen parissa.


Hanna Konola

Olen nuori kuvataiteen opiskelija alkujaan Raahesta, mutta opiskelen tällä hetkellä Torniossa. Olen painottunut enemmän perehtymään digitaalisen kuvan tuottamiseen, jossa mukana on jonkinlaista tarinaa. Eläimet ovat todella yleisiä aiheita töissäni ja ne ovat yksiä suurimpia inspiraatioita töihini.


Hanna Törmä


www.hannatorma.com

Taiteilijana en halua rajoittaa itseäni, vaan pyrin työskentelemään mahdollisimman monipuolisesti. Teenkin mielelläni kuvia aina maalauksista konseptitaiteeseen ja yritysten visuaalisiin ratkaisuihin.

Kuvia tehdessä työtäni johdattelee tarkoitus, ei työkalu. Pidän tässä siitä, että voin löytää uusia tapoja ja ajatuksia erilaisten töiden tekemiseen, kun en keskity pelkästään yhteen toimintatapaan. Toivonkin, että työni olisivat ajan myötä mahdollisimman persoonallisia ja kiinnostavia, mutta samalla oleellisia.


Iisakki Haapalehto

Nuori kuvataiteen maailmaan astunut opiskelija. Kuvallisessa ilmaisussa minua kiehtoo sen rajattomat mahdollisuudet. Kynällä on kiehtova voima muuntaa päässä seikkailevat ihmeelliset asiat ja ajatukset osaksi visuaalista ympäröivää maailmaa. Taiteilijana pyrin tekemään mielenkiintoisia havaintoja ympäristöstä ja luomaan niistä omanlaisia kuvia. Pidän huumorista sekä satiirista ja usein työni ovatkin jollain lailla humoristisia tai hiukan absurdeja. Minua kiehtoo paljon katutaide ja tietynlainen urbaani meininki. Harrastan skeittausta sekä lumilautailua joiden kautta olen erityisesti kiinnostunut luomaan erilaisia lautojen grafiikoita. Halu oppia tekemään grafiikoita olikin iso vaikuttava tekijä joka ajoi minut digitaalisen kuvan tuottamisen pariin.


Janika Mäntyvaara

Opiskelen ensimmäistä vuotta kuvataidetta Lapin AMK:issa ja painotukseni on digitaiteessa.

Taiteilijana olen kiinnostunut oppimaan ja testaamaa uutta, minkä takia asuntoni kaikki laatikot ovat täyttyneet vuosien aikana kerätyistä eri kynistä ja papereista. Ensimmäinen vuosi kuvataidetta opiskellessa on opettanut jo paljon ja olen nähnyt kehitystä omassa työskentelyssäni.

Tulevaisuudessa tahdon työskennellä animaation tai sarjakuvien parissa. Koen itselläni olevan tarinoita, joita haluan kertoa ja jakaa myös muille. Olen haaveillut joidenkin projektien toteuttamisesta vuosia ja tahdon vihdoinkin päästä toteuttamaan nitä.

Käsittelen kaikissa näyttelyn töissäni materialistista onnea ja hamstrausta. Olen kuvannut ihmisiä tavaran ympäröimänä ja rakkautta tavaraan. Olen tuonut esille myös pakkomiellettä ja irti päästämisen pelkoa ja ahdistusta.


Jasmina Piironen

Olen taiteilijana utelias ja tutkiva, kokeilen erilaisia tekniikoita käsitellä aiheita ja pyrin luomaan teokselle omaleimaisen ilmeen. Olen aiemmin opiskellut kuvataidetta kansanopistossa ja valmistunut kuva-artesaaniksi ammattiopistosta. Taiteellinen tekemiseni on muuttunut ja kehittynyt vuosien varrella ja pyrin jatkuvasti kehittymään taitelijana.


Jesse Keskinen

Taiteilijapersoona, joka jättää jokaisen kylmäksi. Taide on tälle taiteilijalle ensisijaisesti keino ilmaista itseään muodossa, joka miellyttää taiteilijan omaa silmää. "Jos kiinnostaa, niin kiinnostaa. Jos ei kiinnosta, jätän tekemättä." Vahvat teemat puhuttelevat, ja väännän ja käännän heikommatkin teemat muotoon kuin muotoon. Joustan omien rajojeni puitteissa. Lempikukkani on narsissi. Minkäänasteinen sensuuri on minulle kuin ruskea tahra tyynyliinassa, pyyhkäisy vasten kasvoja.


Jori Mönttinen

Olen enimmäkseen digitaaliseen maalaukseen keskittynyt kuvataiteilija. Töissäni on usein ihmisiä tai ihmisen kaltaisia hahmoja ja teen paljon hahmosuunnittelua. Olen myös vapaa-ajallani sarjakuvapiirtäjä, jonka kautta tyylini on myös hyvin sarjakuvamainen ja viivapiirrokset ovat minulle luonnollisin tapa tehdä taidetta. Töissäni näkyy usein vahvasti ääriviivoja, enkä peittele sitä.


Konsta Airisto

Taiteilijana ja ihmisenä koen olevani tällä hetkellä jonkinlaisessa sielullisessa murroksessa ja haen vimmaisesti jalansijaa sisäisessä ja ulkoisessa maailmassa visuaalisen materiaalin tuottajana.

Syksystä 2019 lähtien olen tutustuttanut itseäni digitaalisiin välineisiin koulun myötä ja ne ovatkin alkaneet tuntua jo suhteellisen luontevilta työskentelyssä. Ouroboros-näyttelyyn syntyneet teokset ovat kaikki digitaalisia.

Tällä hetkellä erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat hengellisyys ja toismaalliseksi kokemani kuvasto.


Kristiina Jermakka

Olen 28-vuotias graafisen suunnittelun ja kuvataiteen opiskelija, kotoisin Nurmeksesta Pohjois-Karjalasta. Luonnoneläimet, metsästyskoirat ja hevoset ovat fantasia-aiheiden lisäksi yleisiä töissäni. Opiskelen Lapin Yliopistossa viimeistä vuotta graafisen suunnittelun ohjelmassa, josta valmistun taiteen maisteriksi ja ohessa päivitän aiempia kuvataideopintojani korkeakoulututkinnoksi Lapin Ammattikorkeakoulussa. Kiertotalous-kulmakseni valitsin metsäperäiset kierrot ja metsästys-riistanhoito –kierron. Käytän riistakamerakuvia hirvistä valokuvamanipulaatiossa ja litografiassa, sekä malleina maalauksissa.


Leevi Kokkonen

Keskityn pääasiassa digitaaliseen maalaamiseen ja kuvittamiseen. Töissäni pyrin hyvin fantasiamaiseen tyyliin ja selkeään kuvaan. En yleensä pyri töilläni ottamaan kantaa, vaan keskityn tekemään kuvituskuvamaisempia kuvia, joita voi katsella pidempäänkin.


Maria Mazurina

Eniten pidän hahmojen suunnittelusta ja fanartista, mutta olen oppinut tykkäämään taiteellisempien töiden tekemisestä. Monesti piirrän piirtämisen ilosta, mutta nykyään haluan tehdä myös töitä, joilla on syvempi merkitys. Pidän myös värikkäiden ja kirkkaiden töiden tekemisestä.


Markku Karjalainen


www.markkukarjalainen.com

Olen kuvataiteilija ja kuvataiteen opiskelija Lapin ammattikorkeakoulusta Torniosta.

Opintoni painottuvat digitaaliseen kuvataiteeseen. Innostukseni kuvataidetta ja kaikkea visuaalista viestintää kohtaan on syntynyt valokuvauksen kautta.

Työskentelen tällä hetkellä useiden tekniikoiden kanssa ja kiinnostukseni suuntautuu valokuvauksen lisäksi kuvitukseen ja graafiseen suunnitteluun. Otteeni taiteeseen on tutkiva ja kokeileva.

Ouroboros-näyttelyä varten tuottamieni töiden yhteisenä teemana voidaan pitää kiertotalouden ja ympäristökysymysten tulevaisuutta. Olen kiinnostunut avaruudesta, teknologiasta ja tieteestä ja tutkin aihetta näistä näkökulmista.


Nea Rytkönen

Olen taiteilijana tuottelias ja pyrin koko ajan uusien asioiden opiskelemiseen. En keskity töissäni täydellisyyteen vaan kokonaisuuden hallintaan. Teen pääsääntöisesti digitaalista taidetta, ja minua kiinnostaa konseptitaiteen tekeminen esimerkiksi pelialalla.


Olli Ruotsala


www.olliruotsala.com

Kuvataiteilijana käyttämäni instrumentti on kamera. Haluan yhdistää valokuvataidetta ja kuvajournalismia siten, että jokainen valokuva täyttää journalistisen kuvan normit ja on samalla itsenäinen taideteos. Pyrin luomaan valokuviini kahden eri maailman yhtäaikaisen läsnäolon, toisaalta ne ovat tuiki tavallisia valokuvia, jotka voisivat olla kenen tahansa perhealbumista. Toisaalta ne ovat ihmeellisiä ja kuin toisesta maailmasta. Onnistuessaan tämä paradoksi luo jännitteen, joka tekee kuvasta mielenkiintoisen.


Paula Kinnunen

Opiskelen Lapin AMK:ssa ja opintoni painottuvat digitaaliseen kuvataiteeseen. Kiinnostukseni kuvataiteisiin on ollut läsnä läpi elämäni ja inspiroidun lähes kaikesta ympärilläni havaitsemastani visuaalisista elementeistä.

Olen taiteessani tutkija ja kokeilen paljon erilaisia tekniikoita ja lähestyn aiheita ennemminkin mielen tutkijana. On mielenkiintoista huomata alitajunnan-, tunteiden- ja mielen- liikkeitä. Keitä me olemme ja mihin me olemme matkalla? Mikä meitä vaivaa? Ihmisyys, mieli, tunteet, mielikuvitus ja illuusiot ovat minulle tärkeitä aiheita.


Pihla Pasanen

Olen monipuolinen kuvataiteilija, mutta tällä hetkellä minua kiinnostaa eniten valokuvaus sekä digitaalinen ja perinteinen maalaaminen. Aikaisemmin olen työskennellyt paljon videokuvaamisen ja editoinnin parissa. Minua kiehtoo erilaiset kulttuurit, ihmiset sekä värit ja tyylit. Töissäni haluan ikuistaa hetkiä ja mielentiloja, sellaisina kuin ne ovat tai sellaisina miltä ne tuntuvat.


Pii Kallio

Olen semi abstraktiin ja sarjakuvamaiseen tyyliin nojautuva taiteilijanpoikanen. Pidän suuresti kun töistä löytyy joku syvempi teema, jonka huomaa vasta taidetta tarkemmin katsottuaan. Parasta kuitenkin on, että taiteen tekeminen on hauskaa ja että pääsee jakamaan sen kautta omaa kummallista, sisäistä maailmaansa.


Riinu Kallio

Tieni taiteilijana on ollut vaikea ja kivinen. Vielä nykyäänkin vertaan itseäni pääni sisällä toisiin ja toivoisin kykeneväni kehittymään nopeammin. Mutta samaan aikaan olen ylpeä siitä mihin olen päässyt näin lyhyessä ajassa. Digitaalinen taide on ollut intohimoni jo neljä vuotta ja haluan oppia kaiken mitä voin tämän koulun aikana ja sen jälkeen.

Olen tämän kevään aikana löytänyt itsestäni puolia joista en välitä. Olen taiteeni suhteen todella kärsimätön ja samaan aikaan todellinen perfektionisti. Jos en opi jotain uutta tekniikkaa heti, annan nopeasti periksi ja hyppään takaisin tuttuun ja turvalliseen tapaan tehdä taidetta. Olen todella mukavuudenhaluinen ja uusien tekniikoiden opettelu aiheuttaa usein enemmän stressiä kuin intoa.

Tämän kevään teokset ovat olleet hauska haaste kokeilla uusia tekniikoita ja tapoja tehdä digitaalista taidetta. Motivaation aaltoillessa suunnasta toiseen, joinakin päivinä töiden tekeminen ei sujunut yhtään. Aikataulutus ja töiden teko oli haastavaa mutta myös palkitsevaa.


Ronja-Riina Saukkoriipi

Minussa on aina ollut luova ja esteettinen puoli. Jo lapsena haaveilin kuvataiteilijan ammatista ja loin uusia piirroksia sekä maalauksia tiuhaan tahtiin. Minulla on aina ollut tarve luoda jotain kaunista. Löydän kauneutta ympäriltäni jatkuvasti ja inspiroidun erityisesti luonnosta, eläimistä ja ihmisistä. Minua kiinnostavat myös urbaanit ympäristöt ja maisemat. Pääasiallisesti olen luonut teokseni perinteisen kuvataiteen menetelmin, mutta lähiaikoina olen tutustunut enemmän myös digitaalisen kuvataiteen maailmaan ja innostunut siitä. Erityisesti valokuvataiteen maailma on alkanut kiinnostaa minua sen rajattomuuden ja moniulotteisuuden vuoksi.


Sami Pakila

Elänyt vuodesta 1981. Epätäydellisyyttä rakastava perfektionisti. Historiallinen merkitys toistaiseksi vähäinen.


Sampsa Rostén

Työskentelyni on enimmäkseen keskittynyt valokuvaukseen, mutta myös viime aikoina olen innostunut erilaisista sekatekniikoista. Tehdessäni kuvia tykkään mm. leikitellä väreillä, ja valoilla. Monet töideni aiheet syntyvätkin, ihmisyyden tutkimisesta.


Tia Kirjava

Synnyin Kirkkonummella 6.4.1995 ja siitä lähtien olen kulkenut omaa ajoittain värikästäkin polkua, punninnut eri alavaihtoehtoja, löytäen itseni kuitenkin aina haaveilemasta kuvataiteilijan ammatista.

Kesällä 2019 uskalsin tehdä päätöksen muuttaa toiselle puolelle suomea unelmani perässä ja aloitin kuvataiteen opinnot Lapin ammattikorkeakoulussa syksyllä 2019. Opinnot painottuvat digitaaliseen kuvaan, mikä avaa monia mahdollisuuksia tulevaisuuden kuvataiteilijana.

Taiteilijana olen kokeileva, rakastan iloisia värejä ja haluan käsitellä omissa teoksissa voimakkaitakin tunteita. Pidän erityisesti ei-esittävästä ja humoristisesta taiteesta. Käytän töissäni useita eri tekniikoita. Olen erityisen kiinnostunut graafisesta suunnittelusta, missä korostuu asiakaslähtöisyys ja halu keksiä uutta. Typografia ja viestin kertominen onnistuneesti vastaanottajalle kiehtoo.


Tomi Törmänen

Olen Tomi Törmänen kuvataiteiden opiskelija Rovaniemeltä. Tutustuin ensimmäisen kerran kameraan noin 2 vuotta sitten ja se vei minut heti mukanaan. Valokuvassa minua kiehtoo ajattomuus ja tunteiden ilmaisu. Kuvailisin omaa tyyliäni dokumentaariseksi taidekuvaukseksi. Tietynlainen rauhallisuus ja tunteiden tuominen esiin kuvien kautta on aina ollut tavoitteeni.


Tommi Laatikainen

Nautin kuvallisesta taiteesta. Pidän myös kuvien ja videoiden tuottamista. Koitan niissä tuoda esiin joko symboolista merkitystä tai hienoutta/kauneutta parhaani mukaan. Traditionaalista taidetta en kovin ammattilaismaisesti onnistu toteuttamaan mutta nautin siitä myös. Niissä pidän erilaisista tavoista tuoda ilmi teoksen kuvaa tai tarinaa.


Unna Prittinen

Olen Oulusta kotoisin oleva kuvataiteilija, joka on kiinnostunut tieteen, taiteen ja filosofian kohtaamisesta.