70% VETTÄ 30% JOTAIN MUUTA

Julisteen on suunnitellut ja toteuttanut Lee Mäntyniemi

70% vettä 30% jotain muuta on Lapin AMK:n kuvataiteen 1. vuoden opiskelijoiden yhteisnäyttely. Näyttelyn avajaiset ovat Elämystehdas Lapparissa Torniossa 10.5.23 klo. 16.00. Näyttely on Lapparissa 10.5-23.5.23 jonka jälkeen se siirtyy Lapin AMK:n Kosmos kampukselle Kemiin syyskuuhun asti.

Lapin ammattikorkeakoulun 1. vuosiluokan kuvataiteilijat ovat toteuttaneet digitaalisen kuvataiteen näyttelyn ihmisen rajoista, jotka kuvastavat ihmisen kykyä selviytyä. Kuinka kiveen hakattuja nämä rajat ovat, niin fyysisessä kuin psyykkisessä? Mitä niiden ulkopuolella on? Se näyttää erilaiselta jokaiselle taiteilijalle ja katsojalle. 

Rajojen kohtaaminen voidaan nähdä hetkenä, jolloin ihmisen on muututtava. Se on adrenaliinipiikki tapaturman koittaessa, ja uhkakuvat keinotekoisista ihmisistä. Itsensä ylittäminen urheilukilpailussa, ja shokkireaktio läheisen kuoltua.

Tämä muuttumisen hetki voi merkitä oman elämän hallitsemista, tai hallinnan menettämistä. Rajat tulevat aina vastaan päivittäisessä elämässä muistutuksina meidän ihmisyydestämme. 

Hyväksytkö rajasi, pitääkö niitä kunnioittaa? Vai haluatko alati haastaa niitä, kunnes ne särkyvät?

Niiden ulkopuolella oleva maailma voi olla pelottava ajatus. Mitä tapahtuu jos voitan tämän yleisurheilukilpailun, tai hankin tämän tekoelimen, joka pidentää elinaikaani? Niin kuin uteliaisuus tappoi kissan, tuleeko se tappamaan myös ihmisen? Toivottavasti ei. Elämä ilman vastoinkäymisiä ja muutoksia olisi melko pliisu. 

Scroll to Top