Taru Röyttä

Taru Röyttä on 22-vuotias kuvataiteilija, joka on asunut alun perin Oulaisissa, mutta muutti Tornioon opintojen perässä. Hän opiskelee tällä hetkellä Lapin ammattikorkeakoulussa.  

Röyttä aloitti jo pienenä taiteilijauransa, heti silloin kun hän sai pidettyä kynää kädessään ja alustaksi kelpasi ihan mikä vain. 12-vuotiaana hän aloitti taidekoulun harrastuksena ja oli siellä vuoteen 2016 asti. Hän oppi siellä useita uusia tekniikoita ja tapoja ilmaista itseään. 

2020 hän valmistui mediapalveluiden toteuttajaksi, joka oli ollut pitkäaikainen unelma-ammatti. 2022 Taru sai paperit ravintola-alalta ja oli ollut vuoden töissä kyseisellä alalla, mutta kuitenkin halusi edelleen tehdä jotain luovaa elämällään.  

Saman vuoden aikana hän pääsi kouluun ja opiskelemaan juuri sitä, mitä hän rakastaa tehdä eli taidetta.  

Tarulle taide on vapautta ja tapa ilmaista itseään. Hän tekee taidetta perinteisemmillä tyyleillä ja valokuvaamalla, ja uutena tekniikkana häneltä löytyy myös digitaalinen taide. 

Kuvataiteilijan ura on kuin hänelle tehty, sillä siinä saa olla luova ja mielikuvitus voi lentää. Hänellä on hyvä värisilmä, minkä vuoksi värit ovat hänelle tapa tehdä taidetta, jolla hän voi ilmaista itseään. 

Inspiraation lähteinä hänelle toimivat musiikki, valokuvat, videot, pelit sekä luonto.

Email: taruska01(a)gmail.com

Scroll to Top