Saija Candelin

Saija Candelin (s.1976)

on oululainen kuvataiteilija. 

Hän tekee monipuolista taidetta eri tekniikoilla ja materiaaleilla. Perinteisten tekniikoiden rinnalla kulkevat vahvasti mukana digitaalinen taiteen tekeminen sekä valokuvaus. Candelin piti ensimmäisen taidenäyttelynsä vuonna 2006. Hän on Suomen Taiteilijat ry:n jäsen ja lukuisten vuosittaisten näyttelyiden lisäksi työstää tilausteoksia yrityksiin sekä yksityiskoteihin. 

2019-2021 Candelin oli mukana Elävä kuolema – apurahahankkeessa, missä hän työsti useita teoksia Oulun kaupunginsairaalan saattohoito osastolle. Hanke piti lisäksi sisällään pari yhteisnäyttelyä Oulun ydinkeskustassa. 

Candelinia inspiroi itse elämä kaikkine säröineen ja sävyineen. Taide on hänelle elämäntapa, jota hän aikoo toteuttaa tavalla ja toisella viimeiseen hengenvetoon asti. Välillä kaikki näyttäytyy mustavalkoisena, vain satunnaisilla harmaan sävyillä ryyditettynä. Toisinaan hänen taiteellisessa ilmaisussa ovat mukana kaikki sateenkaaren sävyt eri nyansseineen metallin hohdetta unohtamatta. 

Candelin kuuluu Taiteilijatalo K2 ry:n hallitukseen. Hänen työtilat sijaitsevat Oulussa Kulttuurikasarmin Taiteilijatalossa. 

(Hiukanpiha 25 90670 Oulu Rakennus K2) 

Email: saijak3(a)gmail.com

Scroll to Top