Johanna Lilienkampf

Johanna Lilienkampf on 2002 vuonna syntynyt, Äänekoskelta kotoisin oleva torniolainen kuvataiteen opiskelija, joka syntyi kynä kädessä (pahoittelut äiti). Piirtäminen on tullut hänelle luonnostaan, eikä hän osaa kuvitella elämäänsä ilman minkäänlaista luovaa tekemistä, ellei sitä kykyä häneltä varasteta. Kuvataide on ollut hänelle aina vain harrastus, jotain, jota hän ei halua ottaa liian vakavasti, mutta vuonna 2022 hän potkaisi itsensä opiskelemaan Lapin ammattikorkeakouluun ja yrittämään näkemään kuvataiteen jonakin suurempana.

Vuosien kuluessa, kun Johanna on kasvanut ja muuttunut, niin on hänen piirustustapansakin. Kaikki lähti perinteisesti piirtämällä lyijy-, väri- ja kuulakärkikynillä, joista siirryttiin tusseilla työskentelemiseen. Vasta teini-iässä hän sai siskonsa vanhan piirtopöydän ja pääsi uppoutumaan digitaalisen maalaamisen maailmaan. Sinne hän jäi, mutta välillä käy vierailla perinteisen kuvataiteen maailmassa, muistellen vanhoja aikojaan.

Vaikka Johannassa on moni asia muuttunut hänen vanhetessaan, ainakin yksi asia on pysynyt muuttumattomana; hänen innostuksensa tarinoihin. Erilaiset tarinat ovat inspiroineet häntä piirtämään, niin kuin muiden maalaukset ovat inspiroineet häntä tekemään tarinoita. Hän toivoo teoksiensa innoittavan muitakin luomaan ja kertomaan heidän omat hienot tarinansa.

Email: jo.lilien.kampf(a)gmail.com 

Scroll to Top