Lee Mäntyniemi

Mäntyniemi on rovaniemeläinen taiteilija. Hän tekee pääosin digitaalista taidetta ripauksella valokuvausta, ja toisinaan harrastaa erinäistä käsitöiden kanssa flirttailua. Hän on piirtänyt digitaalisesti nyt yli kymmenen vuotta.

Mäntyniemi asui Englannissa kolmisen vuotta ja opiskeli siellä kahta eri alaa; teoriaan keskittynyt politiikan ja kielen opiskelu ei tuntunutkaan loppupeleissä oikealta. Taiteen tekeminen on hänelle ollut aina tärkeää, ja hän lähti opiskelemaan kuvitusta ja visuaalista mediaa vuodeksi University of the Arts Londoniin. Kuvataideopinnot jatkuvat nyt Lapin ammattikorkeakoulussa.

Mäntyniemi on sairastanut syövän lapsena, ja uudelleen vuonna 2022. Taiteessaan hän käsittelee vakavasti sairastumista, syövän varjon kanssa kasvamista, tietä terveyteen kemoterapiahelvetin läpi sekä mentaalista voimistelua, mitä vaaditaan koko prosessin läpi tarpomiseen.

Hän harrastaa lääketieteestä lukemista, johon omat kokemukset syövän kanssa ovat vain lisänneet kiinnostusta. Mäntyniemen taiteessa tämä näkyykin kiinnostuksena hyödyntää erilaisia kuvantamisia, epikriisejä, ja matkamuistoja mitä hän on kerännyt useista reissuistaan eri sairaaloissa.

Email: aikakuu.lee(a)gmail.com

Scroll to Top